Испанското правосъдие е издало европейска заповед за задържане на сваления каталунски лидер Карлес Пучдемон и четирима членове

...
Испанското правосъдие е издало европейска заповед за задържане на сваления каталунски лидер Карлес Пучдемон и четирима членове
Коментари Харесай

Испания с европейска заповед за задържане на Пучдемон

Испанското правосъдие е издало европейска заповед за задържане на сваления каталунски лидер Карлес Пучдемон и четирима членове на държавното управление му, които се намират в Белгия и отхвърлиха да се явят пред съда в Мадрид, съобщи Франс прес.

Съдия-следователка е издала заповедта по обвинявания в " протест, метеж, злоупотреба с публични средства и непокорство на властта ". 

Гаранцията на арестуваните каталунски депутати в Мадрид пък е 50 000 евро, предава BBC News. Всички те са изправени пред същите обвинявания и бяха част от ръководството на Пучдемон.

Съдът отхвърли молбата на юристите на Пучдемон и министрите му да дадат показания по видео връзка, като изясни, че те не извършват избраните по закон условия. Освен това " те даже не показват адрес на престояване в Белгия за реализиране на видеоконферентна връзка ", акцентира съдът, представен от европейските медии и Българска телеграфна агенция.

По-рано уредникът на референдума за обособяване на Каталуния Карлес Пучдемон съобщи в Брюксел, че няма да се върне в Испания, до момента в който управляващите в Мадрид не му подсигуряват обективен развой. 

Белгия ще прегледа издадената заповед, съобщи представител на държавния прокурор пред Франс прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР